Miere Poliflora

Mierea poliflora este obtinut din nectarul mai multor tipuri de flori. Culoarea si aroma sa variaza in functie de tipul de floare predominant.

Mierea poliflora este considerata de majoritatea specialistilor ca fiiind o miere completa, utilizata in tratarea a numeroasa boli si afectiuni. In compozitia sa intra vitamine din complexul B si C, enzime, acizi organici (acid lactic, acid gluconic) și diverse saruri minerale (fier, fosfor, calciu, potasiu). Este usor de asimilat datorita continutului sau de glucoza, sucroza si fructoza.

Mierea poliflora are o valoare energetica de 3000 de kcal la 1 kilogram. Chiar daca este cristalizata proprietatile ei vindecatoare nu se pierd. Specialistii recomanda ca mierea sa fie consumata cu moderatie, doua-trei lingurite amestecate cu lapte sau fructe, de doua-trei ori pe zi.

Acest tip de miere este recomandat pentru tratarea anorexiei, datorita continutului sau bogat in fier. Mierea poliflora stimuleaza apatitul, faciliteaza procesul digestiv, imbunatateste activitatea inimii si a ficatului și determina o crestere a procentului de hemoglobina din sange. Este si un execelent remediu pentru oboseala fizica și psihica. Cosumul regulat previne probleme de crestere și demineralizarea oaselor.
De-a lungul timpul s-a impamantenit credinta ca mierea de salcam este superioara celei poliflore. Drept urmare mierea poliflora se vinde la un pret mult mai mic decat cea de salcam. Majoritatea apicultorilor si a nutritionistilor sunt insa de o alta parere.
Tipurile monoflore de miere, fie ca e vorba de miere de salcam, tei, zmeura, floarea-soarelui sau orice alt tip de planta, sunt inferioare mierii poliflore. Aceasta este obtinuta din nectarul mai multor tipuri de flori si contine toate minerale, vitaminele și substantele active prezente in plantele respective. Prin consumarea de miere poliflora o persoan obține un plus de vitamine și minerale transferate de albine de la planta la miere. Din aceasta cauza, mierea poliflora este varietatea de miere cea mai indicata in a fi utilizata in remediile naturiste.

Medicina populara, recomanda un amestec pe baza de miere si suc de lamaie pentru tratarea bolilor de ficat. Reteta nu este una foarte complicata. Astfel, aveti nevoie de cateva lamai, pe care sa le spalti bine si apoi sa le stergeti. Lamaile se taie in cubulete mici, patrate, fara insa a decoji fructul. Bucatelele de lamaie se pun intr-un borcan curat. Apoi se toarna deasupra miere, pana ce bucatele sunt in totalitate acoperite. Dupa cateva ore sau zile- in functie de temperatura camerei- se obține un suc. Cate o lingurita din acest suc va fi consumat de trei ori pe zi, cu o jumatate de ora inainte de mesele principale.

Un alt remediu delicios pentru bolile de ficat, consta dintr-un amestec de miere poliflora si grapefruit. Seara, se curata grapefruitul, se taie in bucatele mici, patrate si se pune intr-un bol. Apoi se adauga doua lingurite de miere lichida sau o lingurita de miere cristalizata. Totul se amesteca, apoi se acopera bolul si se lasa asa pana a doua zi dimineata. Amestecul poate fi consumat la micul dejun, adugând astfel dietei dumneavoastra si un plus de minerale si vitamine. Copiii vor adora sa incepa ziua cu acest preparat dulce, parfumat si energizant.

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close